Kulkurien tie käy Raaseporiin 26.4.2009
Linnanneidot Raaseporin linnan edustalla, linnan historiaa emme kovin syvästi ruotineet. Katsontakanta oli lähinnä silminhavaitut ja koetut tunnelmat. Linna on rapistunut, viimevuosina katos rakennettu päälle, joka takaa linnan säilymisen nykyasussaan tuleville sukupolville.

Linnan yhdessä salissa piirileikin aika. Myös joitakin välipohjia on rakennettu. Linnasta saa kohtuullisen käsityksen kokonaisuudessaan.

Linnan tiellä vanhat viehättävät katulamput, lieneekö viimeisiä alkuperäisiä Suomessa.

Raaseporin kotiseutumuseon tarjontaa, aina on aikaa pienelle museovierailulle.

Ruokailua odotellessa nääntynyt retkeilijä lepää.


Snappertunan kirkon ympäristö on hämmästyttävän kaunis kokonaisuus. Ehdottomasti yksi kirkkojemme helmiä ympäristöineen.

Tammisaaressa on lasten mielestä paras leikkipuisto. Täällä olemme käyneet useamman kerran. Lapsille rittäisi hyvin retket eri kuntien leikkipuistoihin. Meillä vanhemmilla on kuitenkin kasvatus- ja sivistysvastuu, johon sisältyy myös mm. kirkot, linnat ja kaikki muu mahdollinen, joka lapsista tuntuu välillä tylsältä.

Ennen kotiin paluuta pistäydyimme vielä Fiskarsissa. Ehdoton helmi Kotimaassa. Jos meitä suomalaisia olisi 60 miljoonaa, tämä kylä olisi elävä ja täynnä ihmisiä, siis entistä viihtyisämpi.

Tällä junalla hoidettiin kuljetuksia Fiskarsissa.

 

Sivun alkuun

 

|
©2019 Kulkurin kujeet