Rooman Colosseum on mielestäni yksi mielenkiintoisimmista kohteista, sieltäkö ovat peräisin  meidänkin kulttuurin runsaat turhuuden markkinat. Kristillisyyden historiaan Colosseum ei liity niin voimakkaasti kuin läheinen Circus Maximus, jossa kristittyjä uhrattiin pedoille ja tapettiin erilaisissa kansan viihdytystilaisuuksissa.

 

Rooma tietoa

 

Raapaisu ympäristöön...

 

 

Eiffelin torni, aikoinaan haukuttu ja parjattu, nyttemmin koko Pariisin symboli, se on säästynyt sodilta, luonnonvoimilta sekä korroosiolta. Torniin kiipeäminen ja sieltä Pariisin yli katseleminen palauttaa aina mieliin Ranskan vallankumouksen ja sen vaikutukset meidänkin kulttuuriin ja koko länsi-euroopan kulttuuriin. Aivan kuin sieltä näkisi Victor Hugon "Kurjat", tosin sen jälkeen Pariisi on rakennettu kokonaan uusiksi.

 Eiffelin tornista lisää...

 

 


Onko elämässa tärkeämpää kuin matkustaminen ja purjehtiminen. Kun emme sattumoisin purjehdi, niin silloin on matkustettava. Perhetilanteesta johtuen harrastamme ainoastaan Euroopan matkailua, kotimaata unohtamatta. Suurin mielenkiinto kohdistuu Italiaan ja Ranskaan.

Tour de France on hyvin mielenkiintoinen urheilukilpailu. Ranskan ympäri ajetaan pyörillä kilpaa. Kilpailu on läpileikkaus Ranskan maisemista, kylistä ja kaupungeista.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Matkustamista voi suorittaa joko tehokkaasti tai tehottomasti. Meidän tyylimme on tehokkaamman matkustamisen puolella. Kuva ei valitettavasti ole meistä, mutta antaa hieman osviittaa tyylistämme ja tavoistamme.

 

 

 

 

 

 

|
©2019 Kulkurin kujeet